Humanism Depicted/Natura Naturans

Humanism Depicted/Natura Naturans Baerts/Machtelinckx/Pauwels/Wouters

Soms vormen klassebakken van muzikanten een soort van tijdelijke, ongeziene top-band. Dit is zo één van die momenten.  

Saxofonist en componist Lennert Baerts wist reeds grote ogen te werpen met zijn eerdere projecten, Profound Observer en Anti-Panopticon. Zijn album "Channeling The Flood" werd door De Standaard met lof overladen als het beste jazzalbum van het jaar, terwijl zijn meest recente werk, "I Choose Not To", een plek veroverde in de top 5 van Knack's beste albums. 

Als onderdeel van Bozar’s Next Generation heeft Lennert zijn akoestisch droomkwartet gevormd, een betoverend ensemble zonder drums, maar met twee fantastische gitaristen. Ruben Machtelinckx en Vitja Pauwels, met wie Baerts al samenwerkt bij Profound Observer, verwierven reeds naam en faam door hun unieke gitaarspel. Deze twee duizendpoten van de gitaar worden voor dit project vergezeld door contrabassist Nathan Wouters. Wouters’ warme geluid en onovertroffen beheersing van zijn instrument maken van hem de perfecte aanvulling van dit ensemble. 

De muziek die Lennert Baerts voor dit ensemble heeft geschreven, is een eerbetoon aan de akoestische schoonheid.  

De première vond plaats in Bozar. Voor hun concert in Bornem schreef Lennert enkele nieuwe composities geïnspireerd op de werken en leefwereld van Pieter Bruegel de Oude. 

Line-up 

  • Lennert Baerts – Tenor saxofoon & composities 
  • Ruben Machtelinckx & Vitja Pauwels – Gitaar 
  • Nathan Wouters – Contrabas 

'Eén van de grootste talenten van zijn generatie'

(Knack Focus over Lennert Baerts)

Naar top