DAUWRAUW

DAUWRAUW Een Bruegeliaans landschap

Stap deze zomer binnen in het betoverende universum van Bruegel, samen met zeven hedendaagse kunstenaars.

De poorten van kasteel Marnix de Sainte-Aldegonde en het kasteeldomein gaan een zomer lang uitzonderlijk open voor het publiek. Graaf John de Marnix de Sainte Aldegonde is eigenaar van de grootste privécollectie ter wereld van gravures van Pieter Bruegel de Oude. Bovendien lijkt het graafschap, met zijn kasteel en prachtige omgeving aan de Oude Schelde, zelf een Bruegeliaans landschap. Kom het ontdekken!  

Zeven hedendaagse kunstenaars lieten zich inspireren door de oude meester én door de omgeving. Hun interpretaties vind je deze zomer op de meest verborgen plekjes van het kasteeldomein. Ze vormen een intrigerend contrast met de etsen van Bruegel die je in het kasteel kan bewonderen.

7 kunstenaars

Het getal zeven - verwijzend naar de zeven hoofdzonden en deugden in Bruegels gravures, naar de zeven dagen van de week - werd voor curator Joost Declercq de perfecte maat om DAUWRAUW aan op te hangen. Hij nodigde zeven internationale hedendaagse kunstenaars uit.

Bestaand en nieuw werk wordt geïntegreerd op het kasteeldomein. Sculpturen, audio- en video-installatie, performance… laten zich ontdekken op unieke plekken in dit prachtige landschap. Er is werk te zien van Francis Upritchard, Mark Manders, Ana Prvacki, mountaincutters, Monika Emmanuelle Kazi, Joan Jonas en Janet Cardiff & George Bures Miller.

Alle info over DAUWRAUW

Naar top