De madonna van het moeras

De madonna van het moeras Jessa Wildemeersch & Les yeux bleus

Wanneer Lumi in een barokke kerk in Rome een altaarwerk van Rubens ontdekt, wordt ze terug in de tijd gekatapulteerd. Twintig jaar geleden zag ze een reproductie van deze Madonna met Kind in de kelder van een vriend in Jersey City. Hoe meer Lumi zich verdiept in het werk en de omgeving rond de kerk, hoe dwingender haar herinneringen zich aan haar opdringen. Het leven van Lumi wordt een soort spiegelpaleis, waarin heden en verleden met elkaar in dialoog gaan en je nooit zeker weet uit welke richting de echo weerklinkt.

In een geraffineerde en heldere stijl zet Jessa Wildemeersch een overtuigend hoofdpersonage neer dat je gaandeweg steeds meer aangrijpt. 

Recent verscheen Wildemeersch’s debuutroman De madonna van het moeras, een verfijnd en slim gecomponeerd verhaal dat pendelt tussen Brussel, New York en Rome.  Aansluitend maakte Jessa een theaterversie van haar roman, waarin ze persoonlijke verhalen, kunstgeschiedenis en historische gebeurtenissen tot een meeslepend epos op het podium neerzet. 

‘Een pakkend debuut!’
(Chantal Pattyn op Klara, over het boek)

Naar top