De Eritrese keuken is beïnvloed door verschillende culturen, waaronder de Ethiopische, Arabische en Italiaanse keuken. Dit vanwege de ligging en omdat het tot het einde van de Tweede Wereldoorlog een Italiaanse kolonie was.
Snel, vers, eenvoudig en heerlijk: kulwha is een Eritrees roerbakgerecht met lamsvlees waarbij gekruide ghee (geklaarde boter) wordt gebruikt, ook wel nit'r kibbeh genoemd.
Zigni berbere is een Eritrese rundvleesstoofpot op smaak gebracht met een berberekruidenmix. Berbere is in de winkel te koop, maar de intensiteit van een zelfgemaakte versie is onovertroffen.
De stoofpot wordt traditioneel gegeten met injera, een luchtig platbrood. Ook dit bereiden we tijdens deze workshop.
Kom mee koken en proeven met de echte ervaringsdeskundigen!
I.s.m. Vluchtelingenwerk Klein-Brabant
Woensdag 01.04 | 19 tot 22 uur
Maximum 12 deelnemers
Inschrijvingsgeld is inclusief ingrediënten.