Ascension

Ascension Muziektheater Transparant

'Je gaat er spontaan van mediteren (…) Een sublieme Hemelvaart'
(De Theaterkrant)

Wat als we alle omgevingsgeluid wegdenken? Hoe zou onze innerlijke wereld dan klinken?

Ascension vertrekt vanuit het concept van een ‘floating tank’: een zoutwaterbad waarin je geen zintuiglijke prikkels ervaart en je geest tot rust kan komen. De zwaartekracht valt weg, je voelt jezelf van de bodem opstijgen en je dwaalt af in je eigen gedachten.

Deze VR-ervaring gaat op zoek naar diezelfde sensatie en vormt het startpunt van een zoektocht naar balans tussen ons rationele en emotionele zelf, tussen hoofd en hart. Hoe gaan die twee versies van jezelf in interactie? Met Ascension creëren we een ruimte om deze vragen te beantwoorden, een plek waar we de verlangens van ons fysieke lichaam en de buitenwereld even mogen loslaten.

Ascension is een VR-voorstelling van Paul Boereboom en Leon Rogissart, beiden in 2021 afgestudeerd aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, waarin de grenzen van opera en de manier waarop we naar de werkelijkheid kijken worden verlegd. Door de combinatie van beelden en operamuziek (gezongen door sopraan Marie van Luijk en contratenor Arturo den Hartog) komt het publiek los van concepten als ruimte en tijd.

Ascension won in april 2021 de award voor beste VR tijdens het KABOOM Animation festival.

Ook om 21.00 uur

Naar top