naar top
CC Ter Dilft

Verbouwingen Ter Dilft

We houden je graag op de hoogte i.v.m. de evoluties op de site Ter Dilft...

De site Ter Dilft wordt grondig verbouwd. Er komt o.a. een nieuw volume voor de bibliotheek, het cultuurcafé en de muziekacademie. De werken zijn gestart eind 2015. Ter Dilft wordt klaargestoomd voor de volgende decennia: een open en dynamisch huis voor velen, multifunctioneel en duurzaam. De heropstart van de nieuwe site is voorzien in september 2017.

Het integrale ontwerp is van de hand van Morgen Architectuur, een jong en dynamisch ontwerpbureau uit Antwerpen: www.morgenarchitectuur.be

De meest recente informatie over de werken vind je steeds op deze pagina.

Wie tijdens de verbouwing specifieke vragen heeft, kan die kwijt via verbouwingen@terdilft.be of op het nummer 03 890 69 30. Je kan uiteraard ook terecht bij de medewerkers van Ter Dilft.

26/10/2016: Er rijst een nieuw gebouw uit de grond!

De afbraak- en funderingswerken zijn achter de rug. Ook de ruwbouw van de kelderverdieping van het nieuwe volume is een feit. Tegelijk werd binnen in de polyvalente zaal al heel wat structureel werk verricht: het oude podium werd uitgebreid en zo zijn de contouren van de nieuwe balletzaal uitgezet, de sportberging is vergroot, de ruimten voor een vaste toog en drankopslag zijn gerealiseerd.

Toch hadden velen het gevoel dat er ogenschijnlijk weinig gebeurde op de werf. Vanop de Sint-Amandsesteenweg was er bij het passeren niet zo veel te zien. De verrassing was dan ook groot toen begin oktober de eerste wanden van het gelijkvloers verschenen...

Momenteel is ook de vloerplaat van de eerste verdieping gerealiseerd.

 
Tegen eind januari 2017 moet de ruwbouw van de volledige nieuwbouw klaar zijn.

Praktische info tijdens de verbouwingen

De juiste toegang vinden, hoeft geen avontuur te zijn.

Overdag blijft het secretariaat bereikbaar via de ingang aan de Sint-Amandsesteenweg, ter hoogte van de Wereldwinkel.

De schouwburg ga je binnen langs de Absveldstraat tussen de huisnummer 21 en 27. Daar vind je ook de avondkassa, die open is vanaf 1 uur voor de voorstelling.

Onze tijdelijke bar is open na de podiumvoorstellingen en tijdens eventuele pauzes. Wie vooraf iets wil drinken, kan terecht bij de plaatselijke horeca. Keuze genoeg in Bornem!

Voor de film kan je nog steeds online reserveren. De kassa is open 30 minuten voor de vertoning en vind je ook via de Absveldstraat tussen de huisnummers 21 en 27.

De bib bereik je via de achteringang.

Wereldwinkel, jeugddienst, cultuurdienst, dienst Noord-Zuid blijven op hun vertrouwde plek.

Mindervalide? Je bent welkom maar we vragen wel om je komst vooraf uitdrukkelijk mee te delen. We begeleiden je dan via een rolstoellift naar de schouwburg.

Parkeren
De parking is afgesloten. Wij raden je aan je wagen direct te plaatsen op de parking van domein Breeven (270 plaatsen). Alternatieven zijn de abdijparking (Kloosterstraat) en de parkeergarage (Achterweidestraat). Allemaal gratis en op wandelafstand.

Ter Dilft nieuwbouw B (c) Morgen Architectuur2.jpg Verbouwingen Grondplan B.jpg Rolstoellift B Afbraak Ter Dilft 0812 1.jpg