naar top
CC Ter Dilft

Verbouwingen Ter Dilft

We houden je graag op de hoogte i.v.m. de evoluties op de site Ter Dilft...

De site Ter Dilft wordt grondig verbouwd. Er komt o.a. een nieuw volume voor de bibliotheek, het CultuurCafé en de muziekacademie. De werken zijn gestart eind 2015. Ter Dilft wordt klaargestoomd voor de volgende decennia: een open en dynamisch huis voor velen, multifunctioneel en duurzaam.

Het integrale ontwerp is van de hand van Morgen Architectuur, een jong en dynamisch ontwerpbureau uit Antwerpen: www.morgenarchitectuur.be

De meest recente informatie over de werken vind je steeds op deze pagina.

Wie tijdens de verbouwing specifieke vragen heeft, kan die kwijt via verbouwingen@terdilft.be of op het nummer 03 890 69 30. Je kan uiteraard ook terecht bij de medewerkers van Ter Dilft.

UPDATE 11/12/17

HET NIEUWE TER DILFT

Stap voor stap

Het nieuwe Ter Dilft is aan zijn eindspurt begonnen. Er wordt met man en macht gewerkt om alles klaar te krijgen. Het is de bedoeling om de nieuwe site in verschillende fasen in gebruik te nemen. Daarover zullen we de volgende maanden via verschillende kanalen intensief communiceren.


Polyvalente zaal

De sportclubs beten intussen de spits af! Vanaf september kan er immers weer gesport worden in de polyvalente zaal. Binnenkomen doe je langs de nieuwe ingang van Ter Dilft, links van het gebouw. De kleedkamers en douches zijn intussen ook in gebruik. Voor fuiven en evenementen in de polyvalente zaal is het nog even wachten, dat kan pas vanaf maart 2018.

Wereldwinkel en Tekenacademie

Zoals je tijdens de periode van de werken kon merken, zijn de Wereldwinkel en Tekenacademie permanent in werking gebleven in Ter Dilft. Dat blijft zo. Vanaf nu kan je via het nieuwe gebouw beide academies bereiken.

Centrale foyer, schouwburg en CultuurCafé

Begin oktober opende het nieuwe CultuurCafé Ter Dilft de deuren. Iets lekker eten of drinken, snelle wifi, een leuke werkplek of inspirerende omgeving... je vindt het allemaal in deze nieuwe hotspot in Klein-Brabant. Het CultuurCafé is doorlopend open van maandag tot zondag, telkens van 9 uur tot ’s avonds na de voorstellingen. De keuken draait eveneens zeven op zeven, van 9 tot 23 uur.

De centrale ingang bevindt zich in het nieuwe Ter Dilft aan de zijkant van de nieuwbouw. Je komt meteen in een grote en lichte foyer met onthaalbalie. Hier kan je terecht om tickets te reserveren, een zaal te huren, informatie te vragen over activiteiten en organisaties in Ter Dilft of gewoon om wegwijs te geraken in het gebouw.

De bestaande schouwburg sluit naadloos aan bij het nieuwe gebouw. Een brede trap voert je vanuit de centrale foyer naar de ingang van de zaal. De vestiaire bevindt zich nu op de eerste verdieping, vlak naast de schouwburg.

Bib

Midden november opende de bib de deuren, goed voor de volledige eerste verdieping van het nieuwe gebouw. Een oase van licht en ruimte waarin je kan doorkijken naar de rest van het gebouw. In de nieuwe bib kan je lezen, leren, ontmoeten, ontlenen, en creëren.  In januari starten er  Babbelboxsessies en computercursussen. Ook het Digicafé  en de Bibfabriek kan je er vinden.

Academie 

Begin december 2017 keerde ook de volledige Academie voor Muziek, Woord en Dans naar Ter Dilft terug. De academie bezet een groep lokalen op het gelijkvloers van de nieuwbouw. Hier vind je ook het secretariaat en de directie. Er zijn bovendien een nieuwe balletzaal en een reeks muzieklokalen in de kop van de polyvalente zaal. Alle leerlingen worden tijdig ingelicht over de verhuis door de academie.

Expo

De kersverse expo- en projectruimte werd voorjaar 2018 in gebruik genomen. Ze bevindt zich in de kelder van het nieuwe bouwvolume en is vlot te bereiken vanuit de centrale foyer. Beeldende kunst en artistieke experimenten krijgen op die manier weer een volwaardige plek in het cultuurcentrum.  

Nieuwe vergaderzalen, auditorium, leskeuken, evenementen en fuiven in de polyvalente zaal

De vergaderruimten in de oud- en nieuwbouw en van het ‘oude’ auditorium werden begin maart 2018 in gebruik genomen.

Ook in maart lanceerden we de nieuwe leskeuken. Kooklessen en -demonstraties vinden hier een schitterend onderkomen. Tegelijk kan de keuken ingeschakeld worden bij grotere evenementen in de polyvalente zaal, aangezien ze zich vlak naast elkaar bevinden in het gebouw.

Vanaf april is er ook de mogelijkheid om grotere evenementen en fuiven te organiseren in de polyvalente zaal. Een vaste toog, makkelijk bereikbaar sanitair en vestiaire zijn een enorme verbetering van deze polyvalente infrastructuur.

Voor de organisatie van fuiven passeer je eerst via de jeugddienst. Zij lanceren gelijktijdig een nieuw gemeentelijk fuivenbeleid. Voor het plannen van andere evenementen maak je een afspraak met een verantwoordelijke van het cultuurcentrum. 

Ter Dilft nieuwbouw B (c) Morgen Architectuur2.jpg Verbouwingen Grondplan B.jpg 17092 CC_verbouwingen 01 B 17092 CC_verbouwingen 02 B 17092 CC_verbouwingen 03 B 17092 CC_verbouwingen 04 B 17092 CC_verbouwingen 05 B 17092 CC_verbouwingen 06 B.jpg