Koreaanse keuken: Banchan
Banchan is de Koreaanse benaming voor de verschillende bijgerechten die een maaltijd vergezellen. De bekendste banchan is kimchi. Banchan worden geserveerd met het hoofdgerecht en worden door iedereen gedeeld. Ze worden opgediend in kleine porties en dienen om de maaltijd af te maken. In Koreaanse restaurants is het gebruikelijk om de banchan bij te laten vullen zodra de schaal leeg is, zonder dat daar extra voor hoeft te worden betaald. In deze workshop maken we 2 soorten banchan, als bijgerechtjes bij een hartige stoofpot. Op het eind van deze avond is de Koreaanse keuken wat meer bekend terrein en bovendien heb je een volwaardige Koreaanse maaltijd achter de kiezen.
Begeleiding: Ae Jin Huys.
45 euro (incl. ingrediënten)
Maximum 15 deelnemers
Meebrengen: keukenschort, keukenhanddoek, snijplank, klein en groot keukenmes
Wo 24.10 | 19 tot 22 uur
Wanneer
-
wo 24 oktober 2018van 19 uur tot 22 uur
Waar
- naam
- Cultuurcentrum Ter Dilft
- adres
- Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem