Dit is een archief item!

Dit wordt een uniek concert. Het Walter Boeykens Ensemble ontmoet Gregory Frateur, frontman van Dez Mona. Frateurs uitzonderlijke stembereik resulteert vaak in een passionele, androgyne klank die doet denken aan tijdloze vocalisten zoals Nina Simone en Jeff Buckley. Hij is bovendien een intuïtief kunstenaar die de inspiratie voor zijn liedteksten zoekt en vindt in het leven zelf. Hij heeft een fascinatie voor theatraliteit en dramatiek, wat zich ook vertaalt op het podium. Tegelijk is hij altijd op zoek naar concentratie en stilte. De sfeer wordt bij aanvang alvast door het Walter Boeykens Ensemble gecreëerd. Ze brengen integraal het klarinetkwintet in Es opus 102 van Brahms. Het werk is de zwanenzang van het muzikale tijdperk van de romantiek maar ook van een indrukwekkend oeuvre.

Het jaarlijkse Bornemfestival is ondertussen een vanzelfsprekendheid, daar willen we niet aan tornen. Eind augustus presenteren we opnieuw een vierdelige concertreeks die verrast en bijblijft. Anne Boeykens en het Walter Boeykens Ensemble omringen zich met muzikale persoonlijkheden: jong of gevestigd, klassiek of van een totaal ander pluimage… Het worden muzikale ontmoetingen waarbij passie, ritme, klankkleur en veel talent de vaste ingrediënten zijn.
Uitzonderlijk worden alle concerten in Hingene gepland. De laatste loodjes van de verbouwing van Ter Dilft en de restauratie van de Bornemse abdij zijn de voornaamste redenen. Maar dat zal het festival niet deren.
Kurt Van Eeghem is gastheer van dienst.

www.dezmona.com

Dankzij onze bedrijvenpool:
Advicegroup Leclercq, Advocatenkantoor Bart Schuermans, Berno Vastgoed, Bouwbedrijf Weckx-Van Pellicom, Deze Week / De Zondag / Steps / Digilocal, Erik Schilders bvba, Euroglas, Friesland Campina, Hens Van Meulder, Interieurglas, Lambrechts nv, Mediaan Reisbureau, Muyshondt Electro Service, Siësta Schoenen en Mode, Studio Klein Brabant, Topfloor en Waumans André.

Wanneer

  • vr 25 augustus 2017
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Kerk Hingene
adres
Wolfgang d'Urselstraat2880 Bornem

Prijs

€ 22,00 (Abotarief 17/18: € 20,00 | Vriendenpas 17/18: € 20,00 | -19 tarief: € 11,00)
Alle activiteiten
foto: 170820 Bornemfestival (c) Thomas Vanhaute Boeykens B.jpg
foto: 170820 BornemFestival B

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen
Deel deze pagina