Dit is een archief item!

We presenteren een intiem feest voor oog en oor. Het kernensemble o.l.v. Anne Boeykens laat zich bijstaan door pianiste Lies Colman en maar liefst 5 blazers. Extra aandacht zal gaan naar twee jonge saxofonisten, Joke en Sam Van lent. Ze zijn zus en broer, Bornemnaren en recent glansrijk afgestudeerd aan het conservatorium van Gent. De strijkers beginnen met Quartetsatz van Schubert, de eerste beweging van een nooit voltooid strijkkwartet. Daarna zijn altijd één of meerdere blazers van de partij in schitterende composities van diverse componisten: Spindler, Geiss, Singelée, Glazounov. We eindigen met een uitzonderlijk werk: een concerto van Vivaldi in een bewerking voor twee altsaxofonen.

Het jaarlijkse Bornemfestival is ondertussen een vanzelfsprekendheid, daar willen we niet aan tornen. Eind augustus presenteren we opnieuw een vierdelige concertreeks die verrast en bijblijft. Anne Boeykens en het Walter Boeykens Ensemble omringen zich met muzikale persoonlijkheden: jong of gevestigd, klassiek of van een totaal ander pluimage… Het worden muzikale ontmoetingen waarbij passie, ritme, klankkleur en veel talent de vaste ingrediënten zijn.
Uitzonderlijk worden alle concerten in Hingene gepland. De laatste loodjes van de verbouwing van Ter Dilft en de restauratie van de Bornemse abdij zijn de voornaamste redenen. Maar dat zal het festival niet deren.
Kurt Van Eeghem is gastheer van dienst.

Extra tickets beschikbaar!
De belangstelling voor dit concert is overdonderend. Daarom verplaatsen we het naar de kerk van Hingene en zijn er opnieuw tickets beschikbaar!

Wanneer

  • wo 23 augustus 2017
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Kerk Hingene
adres
Wolfgang d'Urselstraat2880 Bornem

Prijs

€ 20,00 (Abotarief 17/18: € 17,00 | Vriendenpas 17/18: € 17,00 | -19 tarief: € 10,00)
Alle activiteiten
foto: 170820 Bornemfestival (c) Thomas Vanhaute Boeykens B.jpg
foto: 170820 BornemFestival B

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen
Deel deze pagina