Dit is een archief item!

Het Walter Boeykens Ensemble en pianiste Lies Colman openen de concertreeks. La Chaconne van Bach, hier gebracht in een bewerking voor vier altviolen, is één van de mooiste werken voor viool solo. Opus 3 voor cello en piano van Chopin, ook wel ‘poëet van de piano’ genoemd, illustreert de expressieve gelaagdheid van zijn romantische muziek. Opus 97, een kwintet van Dvorak, is een charmerend souvenir van zijn dagen op het Amerikaanse platteland. Met een suite voor viool, klarinet en piano (Opus 157 b) van Milhaud wordt alvast de eerste stap gezet naar muzikale kruisbestuivingen die zo eigen zijn aan dit festival. Deze suite is tekenend voor de kunst van Milhaud om stilistische grenzen op te heffen en barokke elegantie tegenover jazzy geluiden te plaatsen.

Het jaarlijkse Bornemfestival is ondertussen een vanzelfsprekendheid, daar willen we niet aan tornen. Eind augustus presenteren we opnieuw een vierdelige concertreeks die verrast en bijblijft. Anne Boeykens en het Walter Boeykens Ensemble omringen zich met muzikale persoonlijkheden: jong of gevestigd, klassiek of van een totaal ander pluimage… Het worden muzikale ontmoetingen waarbij passie, ritme, klankkleur en veel talent de vaste ingrediënten zijn.
Uitzonderlijk worden alle concerten in Hingene gepland. De laatste loodjes van de verbouwing van Ter Dilft en de restauratie van de Bornemse abdij zijn de voornaamste redenen. Maar dat zal het festival niet deren.
Kurt Van Eeghem is gastheer van dienst.

www.liescolman.com

Wanneer

  • zo 20 augustus 2017
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Kasteel d'Ursel
adres
Wolfgang d'Urselstraat 92880 Hingene

Prijs

€ 20,00 (Abotarief 17/18: € 17,00 | Vriendenpas 17/18: € 17,00 | -19 tarief: € 10,00)
Alle activiteiten
foto: 170820 Bornemfestival (c) Thomas Vanhaute Boeykens B.jpg
foto: 170820 BornemFestival B

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen
Deel deze pagina