Dit is een archief item!

Sam Lee heeft alles behalve het typische profiel van een folkzanger: geboren en getogen Londenaar, studeerde hij aan de Chelsea School of Art, is antropoloog, burlesque danser en survival expert. Sinds een aantal jaar heeft hij zich intens ondergedompeld in traditionele Britse muziek.

Hij gaat als researcher op pad om bijna vergeten pareltjes van songs van zigeuners en ‘highland travellers’ vast te leggen. Van die songs maakt hij nieuwe, originele, prachtige arrangementen, waarin zijn betoverende stem centraal staat.

In 2012 debuteerde Sam Lee met Ground of its own, een album dat overal enthousiaste kritieken kreeg, genomineerd werd voor de Mercury Prize en de Roots Critics Poll als beste album won. In 2015 volgde zijn twee cd Fade in Time, die meer dan vier maanden bovenaan in de World Music Charts Europe stond.

Zijn live band daagt door eigentijdse interpretaties en instrumentenkeuze de perceptie van hoe traditionele folk zou moeten klinken serieus uit.

Met: Josh Green (percussie, zang), Flora Curzon (viool, zang), Sam Lee (zang, joodse harp, shruti box) en Jon Whitten (Mongoolse dulcimer, piano, ukelele, zang).

I.k.v. Toernee Mondial.

www.samleesong.co.uk


Wanneer

  • do 15 december 2016
    van 20.30 uur tot 23 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 17,00 (Abo tarief: € 14,00 | Vriendenpas 16/17: € 14,00 | -19 tarief: € 8,50)
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina